Utbildningar

Våra kurser och utbildningar läggs upp enligt Era önskemål och baseras på Er verksamhet. Vi kommer till er och håller kurs på plats eller anordnar ett helt event om ni vill åka iväg.

Hygiensäkring och skadedjur

Den här kursen vänder sig till alla som har någon form av hygienisk inrättning och där rengöring är viktig för att bland annat motverka smittor. Innehåll:

  • Rengöring – hur blir det rent?
  • Personlig hygien och smittor
  • Lokaler, ytor och underhåll
  • Skadedjur – hur förebygger man problem?

Köttkunskap

Den här kursen vänder sig till alla som arbetar med kött, från styckning till försäljning. Innehåll:

  • Uppfödning, ras, kön – påverkar det köttet?
  • Hanteringen av djuret vid slakt – hur påverkar den köttets kvalitet?
  • Varför möra och hur?
  • Kött från andra länder eller svenskt – vad är skillnaden?
  • Vad får man göra och vart?
  • Blir vi konsumenter lurade? Vad ska vi se upp med?

HACCP

Den här kursen vänder sig till alla som har en ansvarsroll inom livsmedelsföretag. Innehåll:

  • Vad är HACCP?
  • Vilka är de 7 stegen?
  • Gör egen HACCP-plan för din egna verksamhet.
  • Relatera till den egna verksamheten – hur fungerar det hos oss?

Korvtillverkning på traditionellt sätt

Den här kursen vänder sig till alla som vill börja med eller gör korv på hantverksmässigt sätt. Innehåll:

  • Lokaler och lagstiftning – var får man vara och vad får man göra?
  • Vad får man ha i?
  • Mikrobiologi – hur ska man använda det på rätt sätt?
  • Tillverknings- och konserveringsmetoder

Pris: från 7.000 kr exkl moms.