Om LivsmedelsCoach

 

LivsmedelsCoach ägs och drivs av mig, Charlotte ”Lotta” Nilsson. Jag är livsmedelsagronom i botten och har jobbat i livsmedelsbranschen i över 15 år. Först på flera olika livsmedelsföretag i produktion, försäljning samt laboratorium. Efter utbildningen till livsmedelsagronom har det blivit mer med verksamheter och bedömningar på olika sätt. Lagstiftning, utformning av lokal och uppbyggnad av egenkontroll har varit en stor del av det. Jag hade fördelen att jobba som livsmedelsinspektör vid bytet till den ”nya” lagstiftningen som gäller i hela EU, så jag kan skillnaderna innan och efter.

lottaMitt hjärta slår lite extra för det närproducerade och närheten till producenten. Dessutom tycker jag om att utveckla verksamheter, lösa problem och få smidiga lösningar som fungerar för just den verksamheten. Alla fungerar olika och har olika krav, men alla vill ha ett smidigt och enkelt system att jobba efter.

Jag är “bondtös” i själ och hjärta med stort djurintresse. Har både jobbat på ranch i USA och forskat på köttkvalitet i Australien. Hjälper nu gärna köttbönder vid behov och tränar hästar för praktisk användning. Jobbar även en del som avbytare på mjölkgårdar.

Meriter

Hygientekniker på Anticimex – jobbat med inspektioner, egenkontrollprogram, hållt utbildningar samt utfört skadedjursarbete i stora som små livsmedelsverksamheter samt en del skadedjurssaneringar och husbocksinspektioner för privatpersoner

Livsmedelsinspektör i Hultsfreds kommun

Avbytare, VÄXA Sverie

Laboratorieassistent på AnalyCen (nuvarande Eurofins) med kemiska och mikrobiologiska toxin- och näringsanalyser på olika livsmedel

Forskning på hur kortvarig stress påverkar nötköttets kvalitet. Examensarbete tillsammans med Victorian Institute of Animal Science, Melbourne, Australien

Utbildad Livsmedelsagronom där jag inriktade mig på animalieproduktion, fram för allt kött samt etologi och byggnadsfunktion

Cowgirl på Mosser ranch, Medora, North Dakota, USA.

Flera uppdrag inom livsmedelsbranschen bland annat med försäljning och i produktionen på t ex Fazer Bröd i Lidköping, Scan i både Uppsala och Skara och Hemglass i Skövde och Uppsala.